MH-17 slachtoffers en de selectieve verontwaardiging

in Nieuws door
Leestijd: 2 minuten

Onlangs was zowat heel Nederland verontwaardigt over het gebrek aan empathie voor de MH-17 slachtoffers afkomstig van een columniste van het AD. Het nieuws stond er vol mee en het was trending op social media. Natuurlijk is het verschrikkelijk dat er abrupt een einde komt aan bijna 300 levens van onschuldige mensen, en terecht dat men bij dit gebeuren stil staat en dat men het erover heeft. Helaas ontbreekt een soortgelijke reactie en verontwaardiging wanneer het gaat om de 40.000+ slachtoffers die onlangs gemaakt zijn in Mosul, en dit gebrek aan media aandacht is jammerlijk genoeg een internationaal fenomeen. Onder het mom van het bestrijden van Isis worden alle fatsoensnormen met voeten betreden, dan hebben we het nog niet eens over de zogenaamde ‘universele rechten van de mens’, het stokpaardje van het Westen die van stal wordt gehaald wanneer het de eigen belangen dient.

Het doel heiligt de middelen lijkt vooral het credo te zijn van de Internationale gemeenschap, dus als het doel vereist dat er 134 keer het aantal slachtoffers van de MH-17 ramp verpletterd en uit elkaar gereten moeten worden dan doen we dat gewoon! Empathie? Nee, er is geen empathie voor Isis!! En ook niet voor alle onschuldige burgers die door het gestoorde Isis als menselijke schilden gevangen worden gehouden in Mosul waarbij ontsnappen met de dood wordt bestraft. Het is natuurlijk de schuld van Isis dat er zoveel burgers omkomen, en niet de schuld van de sektarische door Iran gesteunde Iraakse overheidstroepen, en ook niet van de Amerikaans geleidde coalitie die al meer dan 5 maanden met pure willekeur een dichtbevolkt gebied klakkeloos aan het bombarderen is!

Een uitzending van de BNR van 21 juli jongstleden geeft een aardig beeld weer van de empathie in Nederland voor het bombarderen van onschuldige burgers om het doel te bereiken. Hemmers interviewt Coen Verbraak die Nederlandse militairen heeft geïnterviewd en tijdens het gesprek spreekt Coen over piloten die de opdracht krijgen om een dorp te bombarderen, en hij vroeg hen wat als jullie kinderen beneden zien rondlopen voeren jullie dan alsnog de opdracht uit? Het antwoord was, ‘ja uiteindelijk is dat gewoon de opdracht‘. ?!

Vervolgens kort daarna geeft Hemmers aan dat hij een keer een Nederlandse F-16 piloot had gesproken die bombardementen uitvoerde in Afghanistan. Hemmers vroeg de piloot of hij besefte wat zijn bommen aanrichten beneden op de grond? Waarop de piloot zei “BOEM!” vervolgens konden Hemmers en Coen hartelijk lachen om het antwoord…

We hebben geen verontwaardiging gehoord over het harteloze gelach van Hemmers en Coen, ook niet van het antwoord van de Nederlandse militair over het willens en wetens bombarderen van kinderen, en ook geen verontwaardiging gezien over de 134 MH-17’s aan slachtoffers in Mosul.

Maar die ene onbenullige AD-columniste moet zich wel schamen voor haar gebrek aan empathie natuurlijk…

 

 

Tags:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*