Israëlische cartoonist ontslagen na 30 jaar omdat hij Zionisten tekende?

in Nieuws door
Leestijd: 2 minuten

Israëlische cartoonist ontslagen na 30 jaar omdat hij Zionisten tekende?

Door Aboe Roemayssae Ridouan al-Hollandi
28 juli 2017

Ik stuitte vandaag op een artikel bij de Nos:

https://nos.nl/artikel/2243312-cartoonist-ontslagen-om-varkensafbeelding-netanyahu.html

De Cartoonist Avi Katz maakte een spotprentje van de oorlogsmisdadiger Nethanyahu en zijn rechts extremistische Zionistische Likud partij die vierden dat zij een racistische wet door het Israëlische parlement duwde dat Joden meer rechten dan andere minderheden krijgen in de Zionistische staat……..
Hier is nogal lauw op gereageerd, wat op zich niet vreemd is gezien de dubbele maten in de wereldpolitiek.

Degene die gelezen heeft over het conflict in Palestina weet dat het praktisch natuurlijk al decennia zo is dat men Joden bevoorrecht, men Arabieren etnisch gezuiverd heeft en nog dagelijks zuivert, men gebied annexeert en men de demografische samenstelling van het gebied wil veranderen naar een zo Joods mogelijk samenstelling (wie had ook al weer theorieën over rassen superioriteit en het zuiveren van Joden in Europa?!).

Het aparte is de totale windstilte bij de krijsende voorvechters van vrijheid van meningsuiting. President Erdogan hoeft maar te zuchten en ze komen hysterisch ten tonele.

We are Charly zei men in koor toen Charly Hebdo hun redactie werd aangevallen nadat zij moslims stigmatiseerden en racistisch neerzetten en vaak met leugens.

Hun vrijheid van meningsuiting was heilig, maar Avi Katz die racisme van Israëls leidende partij aantoont, zonder leugens? En hun feestvreugde na een racistische wet?

Waar zijn Wilders en zijn voorvechters voor “Westerse waarden en normen”, “vrijheid van meningsuiting” en waar zijn de criticasters van andere regeringen in het Midden-Oosten?

Juist nergens omdat het een groep hypocrieten zijn die container begrippen gebruiken om zand in de ogen van mensen te strooien. Kijk dus uit voor deze neppe voorvechters van waarden en normen. Want zij zijn de eersten die ze zelf tegen gaan!

Dit is niet nieuw eerder al ontsloeg de Duitse krant Süddeutsche Zeiting de cartoonist Dieter Hanitzsch na een cartoon over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.:

Krant ontslaat cartoonist na cartoon over Netanyahu

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*