Aardschokken Lombok blijven aanhouden, grootste schok nog te verwachten. Hulp project blijft doorgaan

in Nieuws door
Leestijd: 3 minuten Bericht van projectleider Hicham R ter plaatse : Assalaamoe ‘alaykoem lieve broeders, Vandaag weer in het rampgebied geweest Noord Lombok met mijn team om eten, drinken en tenten te brengen die jullie gedoneerd hebben. We troffen wederom een gebied aan die zo goed als weggevaagd is, huizen zijn neergestort, mensen slapen nog steeds buiten in tenten of buitenlucht. (Zie foto’s en video) Vandaag trokken vooral de kinderen onze aandacht, wij hebben spelletjes gedaan met de kinderen, touwtjespringen en voetballen. Speciale aandacht gaat naar Sanur, een jongetje van 5 die super fanatiek was met alle spelletjes.. hij was super blij en oogde ‘’gelukkig’’, maar hij kan niet meer naar school omdat het neergestort is en hij slaapt nog steeds buiten met zijn familie.

Moesson seizoen op komst

Binnenkort begint het regenseizoen het regent dan dagelijks enorm hard voor maanden lang en de mensen moeten dan een dak boven hun hoofd hebben, al is het maar een dak van tentzeilen. Er is grote kans op verspreiding van ziektes, en een epidemie als er niet genoeg schoon water beschikbaar is.

Alsjeblieft, blijf doneren, zelfs super kleine donaties kunnen een verschil maken in de levens van mensen.

Ingezamelde donaties opgelopen tot 17.000

Inmiddels is er 17.000 euro opgehaald aan donaties via diverse inzamelingsprojecten

Slachtoffers opgelopen tot bijna 600 doden

Inmiddels bijna 600 doden, hulp komt nog steeds moeizaam op gang in de afgelegen gebieden. Mensen slapen nog steeds buiten in tenten i.v.m. naschokken. In het noorden is 80 procent van de huizen volledig verwoest door de 5 grote aardbevingen en 212 naschokken! Het ergste van alles is dat op elke moment een veel grotere aardbeving kan komen in the “ring van het vuur”, dat is hoe Indonesië nu genoemd wordt. Er wordt gezegd door wetenschappers dat er nog eentje kan komen van minimaal 8,0 sterk!! Moge Allaah ons behoeden en alles is in Zijn handen.

Angst voor Tsunami is groot onder de bevolking, mensen vluchten naar de bergen

Vergeet niet doe3aa te doen broeders! Ik kan jullie zeggen dat de angst voor een grotere aardbeving behoorlijk groot is nu, zo erg dat veel locals zijn gevlucht naar de bergen uit angst voor een Tsunami na de aardbeving.

Lombok in beeld

Blijf doneren!

Ik heb hieronder tikkies gemaakt en ik zal u blijven informeren over de situatie in dit gebied.

En a.u.b.. DEEL DIT BERICHT, dat is het minst wat u kunt doen! Wil je aub €10,00 doneren aan ‘Slachtoffers aardbeving lombok’ via https://tikkie.me/pay/gff12bes6af02sfls234   Wil je aub €25,00 doneren aan ‘Slachtoffers Lombok aardbeving’ via https://tikkie.me/pay/erjgcilia9pskno59ppu Wil je aub €50,00 doneren aan ‘Slachoffers Lombok aardbeving’ via https://tikkie.me/pay/f55bicrubq3oq39258sh   Wil je aub €100,00 doneren aan ‘Slachtoffers aardbeving Lombok’ via https://tikkie.me/pay/1d6junh45cv41pdkffug

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*