Femke Halsema’s poging tot ondermijnen Cornelius Haga Lyceum mislukt, moslimgemeenschap steeds bewuster

in Nieuws door
Leestijd: 5 minuten

De laatste dagen is het Cornelius Haga Lyceum wederom in opspraak gekomen. Al sinds het prille begin wordt deze school tegengewerkt door de overheid en de gemeente Amsterdam.

Zo had je de toenmalige staatssecretaris Sander Dekker die de bekostiging van de nieuwe school probeerde tegen te houden, dit zonder enige wettelijke ondergrond? Wat dus simpelweg betekent dat er politieke bemoeienis plaatsvindt in een grondrecht namelijk ‘vrijheid van onderwijs’ ?! Het is heel eng dat vrijheid van onderwijs onderhevig is aan de politieke grillen en tendensen van individuen en/of het overheidsapparaat.


In 2011 al had het bestuur van de school toestemming gekregen van de toenmalige Minister van Onderwijs om de school te stichten, uiteindelijk opende de school zijn deuren pas 6 jaar later in 2017. Dit is ongekend in de Nederlandse geschiedenis, dat een school die officiële toestemming heeft gekregen van de Minister van Onderwijs 6 jaar aan juridische strijd nodig heeft om gebruik te maken van hun grondrecht.

De vraag die dan opkomt is “Waarom is het zo gegaan?“, “Hoe kan het dat de wet in Nederland met voeten betreden kan worden door politici en door een gemeente?

Als het om de Islam gaat veranderd alles

Het antwoord hierop is voor de hand liggend, en wordt door vele moslims al decennia zo ervaren, namelijk: Er zijn wetten in Nederland die voor iedereen zouden moeten gelden maar wanneer het om moslims gaat wordt er ineens anders gehandeld.

En dit gebeurt op twee manieren; 

1- ofwel men probeert met allerlei dubieuze termen de kaders van de wet te rekken of te omzeilen 

2-Of wanneer dat gewoon echt niet gaat dan worden er simpelweg andere wetten gemaakt.

Hoe de overheid en de gemeente van Amsterdam gehandeld heeft met de stichting van deze school is een goed voorbeeld van de eerstgenoemde manier. Want er was officiële toestemming van de Minister van Onderwijs dat de school gestart kon worden. Maar de gemeente van Amsterdam negeerde meerdere gerechtelijke uitspraken dat zij de school moesten voorzien van huisvesting, zij weigerden gewoon om dit uit te voeren?! Waar is het zo vaak bezongen ‘respect voor de rechtstaat’ gebleven? Dat een gemeente gewoon uitspraken van onafhankelijke rechters kunnen negeren? Dit ging zelfs zover dat voor elke dag vertraging in huisvesting de gemeente boetes kreeg. Dat word betaald van het belastinggeld…

Kortom men treuzelde met de huisvesting, men kwam met aanvullende eisen waar geen wettelijke grond voor was, Sander Dekker, destijds staatssecretaris van Onderwijs,  weigerde de bekostiging van de school terwijl zij daar wettelijk gezien recht op hadden.

Uiteindelijk moest de Raad van State zich ermee gaan bemoeien en hun uitspraak was dat al het bovengenoemde geen wettelijke gronden had en dat de school gewoon huisvesting moest krijgen én bekostiging. Deze uitspraak van de Raad van State was eind 2015 gedaan, en alsnog heeft gemeente Amsterdam gesteund door meerdere politici het 2 jaar lang kunnen tegenwerken.

Dit is een voorbeeld van hoe bestaande wetgeving met voeten betreden wordt, men tracht de wet zoveel mogelijk te rekken, en op basis van eigen politieke onderbuikgevoelens de wet naar eigen hand te zetten.

Aangezien het Cornelius Haga Lyceum uiteindelijk toch zijn deuren kon openen in 2017 laat zien dat men er niet in geslaagd is om de wetgeving te kneden en te rekken naar eigen believen, wat in ieder geval laat zien dat de onafhankelijke rechtsgang in Nederland wel naar behoren werkt. Maar een ideale situatie is dit niet voor een multiculturele samenleving zoals Nederland.

Wat wordt dan het volgende plan? Inderdaad ‘De wet moet veranderd worden! ‘. En daar is men nu hard mee bezig, diverse nieuwe wetten of aanpassingen erop m.b.t. het stichten van een school liggen op de elitaire tekentafel. En dit is niet een nieuwe ontwikkeling, men probeert regelmatig nieuwe wetgeving er doorheen te krijgen om daarmee moslims specifiek te raken. Weliswaar noemen ze dat niet zo expliciet en komen ze met algemene benamingen zoals bij het Niqaab verbod, dat noemt men dan ‘het verbod op gezicht bedekkende kleding ‘, dat is niet gericht op enkel de moslims joh! Nee want een helm mag bijvoorbeeld ook niet…

If you can’t beat them use them

Een andere methode die veelvuldig gebruikt wordt door de witte elitaire macht is gebruik maken van “moslims” die beter in hun straatje liggen. Eigenlijk moeten ze helemaal niks van de Islaam en moslims hebben maar goed, als je het niet kunt tegenhouden of uit de maatschappij kan weren, dan maar een netwerk op zetten van kneedbare moslims. Dit is iets wat door de hele geschiedenis gedaan wordt door machthebbers van alle pluimage, en is vanuit dat oogpunt niet verrassend. Wanneer de macht problemen heeft met bepaalde groepen binnen hun machtsstructuur zal men eerst proberen dit vanuit de machtspositie te stoppen, lukt dat niet zal men individuen uit die groep proberen voor zich te winnen en voor hun karretje te spannen. Deze individuen worden dan de spreekbuis van de macht in het kledij van de groep die door de macht bestreden wordt.

Door Malcolm X werden dit soort individuen ook wel housenegro’s genoemd, ook wel bekend als Uncle Tom negro’s, anderen noemen ze verraders, of huichelaars. Geef het beest een naampje het doel is duidelijk.

Dit is geen complot denken of wat dan ook, maar dit is objectief waarneembaar. Zo heb je de publicatie van RAND die met een blueprint komen hoe men een gematigd moslim netwerk kan bouwen, om dat vervolgens in te zetten als de juiste smaak van Islaam.

 

Dit gebeurt ook in Nederland, het is onnodig om de bekende stokpaardjes te noemen van de blanke elite in Nederland, die zij steeds weer van stal halen om hun extreme seculiere doelstellingen te bereiken. De bewuste moslim weet precies om welke individuen het gaat, denk aan een Forkani (door Trouw benoemd als ‘het gezicht van de gematigde islaam) en een Marcouch om zo maar even snel wat te noemen.

Ook worden er, in samenwerking met deze kneedbare moslims van de juiste smaak, allerlei organisaties of commissies opgericht die dan zogenaamd de moslims vertegenwoordigen, zoals het CMO, door wie haast geen een moslim zich vertegenwoordigd voelt? [1]. En via de publieke zenders is men al decennia bezig om via televisie programma’s een polderislaam te promoten, vroeger via de NMO en nu in het nieuwe jasje van ‘De Nieuwe Maan’.

Hiermee probeert men een netwerk te vormen van gematigde moslims, waarbij met gematigd bedoeld wordt ‘kneedbaar en inzetbaar voor de doelstellingen van het radicale secularisme’.

De moslims worden wakker

Inmiddels ziet men een kentering ontstaan bij de moslimgemeenschap, een nieuwe generatie is opgestaan die welbespraakt zijn, goed ingelicht zijn over hun rechten en plichten als burgers in Nederland. Deze gemeenschap is minder makkelijk kneedbaar en kan men niet zo gemakkelijk voor het karretje spannen. Dit is wel gebleken na een perfide actie van Femke Halsema gisterenavond om de Amsterdamse moskeebesturen op te zetten tegen het Cornelius Haga Lyceum. Helaas heeft dit niet het gewenste effect gehad, eerder het tegenovergestelde. De moskee besturen hebben het vertrouwen in Halsema opgezegd en staan achter de school.

Het is een verheugende ontwikkeling dat de moslimgemeenschap, in al zijn diversiteit, door heeft dat de overheid en veel politici een verdeel en heers politiek bedrijven jegens de moslims. Dat zij gebruik maken van leugens en smerige spelletjes, en dat de ene dag moslimgroep x geknuffeld wordt en daarna af geserveerd wordt, en de volgende dag weer een andere groep.

Vandaag zijn het de Salafisten en morgen alle moslims, want zo gaat dat wanneer men klaar is met de zogenaamde orthodoxe moslims. Geen ene islamsmaak geeft een fijne smaak in de mond van de radicale seculieren, dus uiteindelijk wil men helemaal geen islam en moslims. Maar uit noodzaak kauwen ze graag op een groepje moslims om ze vervolgens als een smaakloze kauwgom uit te spuwen op het trottoir.

Alhamdoelillaah dat Allaah de beste planner is


[1] Onlangs was er eindelijk een frisse wind gekomen in het CMO via Halil Karaaslan maar helaas heeft dat ook niet lang kunnen duren

4 Comments

 1. Ik hoop dat de moslims door dit soort
  Ophef vd overheid alleen maar allerter worden ,
  En dat ze zich moeten beseffen dat ze als éénheid ver kunnen komen ..en dus daarvoor moeten streven

  • Aamin!

   Dat besef moet inderdaad komen, dat we als moslims ondanks bepaalde verschillen onderling allemaal in het zelfde schuitje zitten. En dat wij de rijen moeten sluiten om gezamenlijk voor onze gedeelde belangen op te komen

 2. Halsema gisteravond in haar ambtswoning om moskeebesturen op te zetten tegen Cornelius Haga Lyceum heeft als boomerang gewerkt. Moskeeen staan achter de school en hebben vertrouwen in Halsema en haar boevenbende opgezegd

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*