Een lekker recept voor curry liefhebbers
Stap 1: Currypoeder maken
Eerst de currypoeder maken met de volgende ingredienten
- Venkelzaak
- Kruidnagel
- Gedroogde chilipepers
- Kaneelstokje
- Komijnpoeder
- Kurkuma poeder
- Zwarte peper (of korrels)
- Gember poeder
Dan is dit het resultaat:
Stap 2 kip marineren
De ontvelde en schoongemaakte kippepoten marineren met zonnebloemolie, beetje zoute ketjap,en met een gedeelte van de zelfgemaakte curry.
Stap 3 Bumbu (kruidenmengsel) maken
Dan maak je de bumbu met de volgende ingredienten:
- 3 Rode uien
- Rode peper
- Knoflook
- Gember
- Cashewnoten
Alles in de mixer gooien, met daarbij wat zonnebloem olie en een beetje van de zelfgemaakte curry
En dan is dit het resultaat:
Stap 4 de bumbu bakken
Bak de bumbu in de pan met zonnebloemolie op hoog vuur, steeds blijven bewegen tot het wat bruiner wordt en wat minder vochtig
Dan de gemarineerde kip erbij voegen en alles mixen en bakken
Stap 5 ingredienten toevoegen
Nu de aardappels toevoegen, citroengras (sereh), zout naar smaak, palmsuiker
Watertoevoegen en alles 30 minuten laten garen
Stap 6 Kokosmelk toevoegen en alles nog zo een tien minuten laten garen op laag vuur
En dan is het klaar om op te dienen!