Chicken curry recept (Maleisië)

in Soulfood door
Leestijd: 3 minuten

Een lekker recept voor curry liefhebbers

Stap 1: Currypoeder maken

Eerst de currypoeder maken met de volgende ingredienten

  • Venkelzaak
  • Kruidnagel
  • Gedroogde chilipepers
  • Kaneelstokje
  • Komijnpoeder
  • Kurkuma poeder
  • Zwarte peper (of korrels)
  • Gember poeder

Dan is dit het resultaat:

 

Stap 2 kip marineren

De ontvelde en schoongemaakte kippepoten marineren met zonnebloemolie, beetje zoute ketjap,en met een gedeelte van de zelfgemaakte curry.

Stap 3 Bumbu (kruidenmengsel) maken

Dan maak je de bumbu met de volgende ingredienten:

  • 3 Rode uien
  • Rode peper
  • Knoflook
  • Gember
  • Cashewnoten

Alles in de mixer gooien, met daarbij wat zonnebloem olie en een beetje van de zelfgemaakte curry

En dan is dit het resultaat:

Stap 4 de bumbu bakken

Bak de bumbu in de pan met zonnebloemolie op hoog vuur, steeds blijven bewegen tot het wat bruiner wordt en wat minder vochtig

Dan de gemarineerde kip erbij voegen en alles mixen en bakken

Stap 5 ingredienten toevoegen

Nu de aardappels toevoegen, citroengras (sereh), zout naar smaak, palmsuiker

Watertoevoegen en alles 30 minuten laten garen

Stap 6 Kokosmelk toevoegen en alles nog zo een tien minuten laten garen op laag vuur

En dan is het klaar om op te dienen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*