Theoloog NTA vertrekt met staart tussen de benen

in Nieuws/Salafisme door
Leestijd: 5 minuten

De theoloog die jarenlang in dienst was bij de NTA heeft zijn vertrek ingediend. Hij is de eerste die het zinkende schip verlaat en hij doet dit met de nodige krokodillentranen. Deze theoloog schiet in de slachtofferrol i.p.v. zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het participeren bij zo een criminele organisatie. Want dat is wat het is, niets meer en niet minder, want bestaat er een grotere criminaliteit dan je eigen gemeenschap bespioneren? Waar ze met flutrapportages moslims kunnen doorstoten voor een schamele prijs naar de islamofobe slachtbank van de overheid.

Er mag verwacht worden van een theoloog en van radicaliserings experts dat zij op de hoogte zijn van dit Islamofobe klimaat, en de rol van de media en de overheid in het stigmatiseren en criminaliseren van moslims. Dit gegeven is uitvoerend naar voren gekomen in Europese rapporten en onderzoeken van antropologen van Nederlandse bodem. Dus goed ingelichte theologen zouden hiervan op de hoogte moeten zijn en zouden hier correct op moeten inspelen. Maar dan spreken we over theologen en experts die oprecht zijn in hun rol, en die zichzelf niet verlagen tot goedkope kwakzalverij waarmee men de zakken kan vullen met bloedgeld.

Slachtofferrol

We zien nu dat deze broodtheoloog zichzelf als een slachtoffer wil profileren, zo zegt hij: “๐˜•๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ช๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ช๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜•๐˜™๐˜Š ๐˜๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ด๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฆฬˆ๐˜ฏ, ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ด ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ ๐˜ป๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ญ๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ต. ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ง๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ.” en: “๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ค๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ง๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ด ๐˜ช๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ.”

Dit is zacht gezegd een ‘boontje komt om zijn loontje’ moment, de theoloog klaagt over framing, en de persoonlijke impact die het op hem heeft gehad. Dacht hij hier ook over na toen hij zich jarenlang stigmatiserend uitsprak over Salafisten? Heeft hij de NTA religieus advies gegeven om uit te kijken met het stigmatiseren van Salafisme en Salafisten in Nederland? Omdat hierop beleid wordt gevoerd door de overheid waarmee talloze moslimindividuen geschaad worden als ook hun gezinnen en familie?

Laten we eens een greep doen uit de grabbelton des verderfs van onze broodtheoloog:


Onze theoloog begint meteen over taqiyyah, precies hetgeen waar Hans Jansen, Afshin Elian, Wilders ook altijd mee aankomen zetten. Het bekende taqiyyah verhaal wat standaard door islamofoben en rechts extremisten wordt opgerakeld om zodoende de moslimgemeenschap neer te zetten als onbetrouwbaar. Als een gemeenschap die niet het achterste van zijn tong laat zien, liegt en bedriegt, en dus vooral niet te vertrouwen zijn want: “ze doen aan taqiyyah“.

Salafisme hier, Salafisme daar, Salafisme overal

Hassan de broodtheoloog doet er nog een extra schepje bovenop, alsof het niet al erg genoeg is dat je als theoloog het taqiyyah verhaal gaat ophangen. Zijn Ash’ari onderbuik kon het niet laten om het Salafisme erbij te halen, een geliefde term bij de overheid en de AIVD, en zo zegt onze “islamdeskundige”: “In het gewelddadige salafisme is bijna alles toegestaan, omdat het doel de middelen heiligt.”

I.p.v. deze persoon te beschouwen als een geestelijk zieke persoon, een gek, zoals dit ook altijd gebeurt bij terreurdaden van blanke daders, is onze theoloog het gaan gieten in een religieuze soep. Hij gooit wat Salafistische aroma’s erdoorheen om het zo smakelijker op te dienen. Als we dan gaan kijken naar de echte experts die betrokken waren bij dit dossier, dan zien we daar een conclusie die elke gezonde persoon zou trekken:

Kortom een persoon met een crimineel verleden, psychoses, drugsgebruik, heeft niks met religie te maken, laat staan het Salafisme. Maar deze neiging om steeds het Salafisme te framen is een terugkerende eigenschap bij deze theoloog en zijn netwerk. Wij zien dit gedrag hemelsbreed terug in het netwerk waarin Hassan Bouyazdouzen al jaren actief is.

Fanatiek Ash’arie bolwerk

Zo heeft zijn baas Najib Tuzani samen met Ineke Roex in opdracht van de overheid een “onderzoek” verricht bij 6 moskeeen over de invloeden van Salafisten. Men kan het al raden de uitkomst van het onderzoek is een grote framing van het Salafisme, angstzaaierij van de bovenste plank. Zie:ย 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hdeLlFO1vGwJ:https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onderzoekers-moskeeen-halen-soms-uit-wanhoop-salafisten-binnen~becbed57/+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nlย 

Als we dan gaan kijken naar andere personen in het Fanatieke Ash’arie netwerk zoals Said el Mokadmi, dan is niemand zijn optreden bij Nieuwsuur vergeten, waarin hij zei dat de salafistische methodiek geleid heeft tot radicalisering en het afreizen van jongeren naar Syriรซ.ย 


Als we gaan kijken naar Mhammed Aarab, en de Mutakallim stichting Muhasaba, waar onze broodtheoloog ook mee verbonden is. Horen wij precies hetzelfde geluid. Zo ook bij Galal al-Jihani, die ook verbonden is aan de Islamitische Uni in Rotterdam waar onze broodtheoloog opleidingsdirecteur van is, horen we hetzelfde geluid. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te vernoemen uit het netwerk van Hassan Bouyazdouzen, waar de anti-Salafi tendens stelselmatig de kop opsteekt.

Kijk dezelfde retoriek in de flutonderzoeken van het NTA:



Kortom al een geruim aantal jaar is er een fanatiek Asharieten Sufi bolwerk ontstaan in Nederland, die stelselmatig bezig zijn met Ahl al-Sunnah, as-Salafiyyah, te bestrijden en te stigmatiseren. Dat zij dit doen vanuit hun stichtingen en moskeeen, in hun publicaties etc, dat is tot daaraantoe. Maar dat zij het machtsapparaat van de overheid hiermee medebeinvloed, en zelfs hand in hand met de overheid bijdraagt aan anti-salafistisch beleid (lees: anti-islam beleid) zoals het NTA heeft gedaan, dat is next-level verraad. LET OP een gemiddelde Ashariet is niet zo, wij spreken dus ook niet over dit soort algemene Asharieten.ย 

Onder het mom van Wetscholen is dit extremistisch bolwerk al geruime tijd actief om de moslimgemeenschap op een dwaalspoor te zetten. Zo ook zijn zij – en dit is nog veel gevaarlijker – actief bezig om andere moslims en hun stichtingen en moskeeeen in een radicaal en extremistisch daglicht te zetten bij de overheidsinstellingen. Dat je bij de moslims probeert jouw verdorven ‘Aqidah aan de man te brengen middels leugens en framing is tot daaraantoe, maar dat men zover gaat om moslims vals te framen bij overheidsinstellingen is een brug te ver.

Zo is het hoe de hazen lopen

We kunnen ondanks deze duidelijke lijnen in het netwerk niet ook iedereen in dat netwerk beschuldigen van bespionneren en infiltreren, moge dat duidelijk zijn. Maar het valt geenszins te ontkennen dat er een duidelijk netwerk zichtbaar is tussen al deze personen, en allen komen zij overeen op รฉรฉn ding: Extreme haat tegen de da’wah van Muhammed ibn Abd al-Wahhaab, Ibn Taymiyyah, en Ahl al-Sunnah in het algemeen. Wat zich uit in stelstelmatige stigmatisering van het Salafisme en hun stichtingen, het linken van het Salafisme aan extremisme, radicalisering, uitreizen, en Isis gedachtegoed.

Dus wees opgepast beste moslimgemeenschap, voor de wolven in schaapskleren in onze gemeenschap. Niet iedereen die een klassieke islaam claimt is ook daadwerkelijk een volger hiervan.ย 









Geef een reactie

Your email address will not be published.

*