De Risālah van Amīr al-Muʾminīn ʿUmar b. al-Khaṭṭāb in het bevestigen van al-Qadr

in Aqidah - Geloofsleer/Geschiedenis door
Leestijd: < 1 minuut

Deze Risālah is geschreven door de leider van de gelovigen ʿUmar b. al-Khaṭṭāb – radhiya Allāhu ‘anhu –  als een antwoord op wat Abū Mūsā al-Ashʿarī – radhiya Allāhu ‘anhu – naar hem schreef toen hij gouverneur was van al-Baṣrah en hij geconfronteerd werd door mensen die spraken over al-Qadr (de Goddelijke voorbeschikking) en er op een foute manier indoken.

Algemene inhoud van de Risālah:

Deze Risālah is geschreven door de leider van de gelovigen ʿUmar b. al-Khaṭṭāb – radhiya Allāhu ‘anhu –  als een antwoord op wat Abū Mūsā al-Ashʿarī – radhiya Allāhu ‘anhu – naar hem schreef toen hij gouverneur was van al-Baṣrah en hij geconfronteerd werd door mensen die spraken over al-Qadr (de Goddelijke voorbeschikking) en er op een foute manier indoken.

ʿUmar – radhiya Allāhu ‘anhu – schreef hem toen deze brief waarin hij al-Qadr bevestigde en het verbood om erin te duiken.

Lees het hier

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*