Verwestering van de moslimvrouw | Not under our watch

in Actualiteiten door
Leestijd: 3 minuten

Het publieke domein is niet de plaats voor de moslimvrouw om haarzelf tentoon te stellen. Dat is het domein van de mannen. We hebben het hier nu niet over naar de markt gaan of naar de winkel omdat dit nodig is. We hebben het hier over een nieuw fenomeen dat zich de laatste jaren is gaan ontwikkelen en nu inmiddels in de normaliseringsfase zit.

Beste zuster, je doet gèèn dawah als je jezelf laat filmen in podcast’s, live-uitzendingen, videoblog’s. Je bent niet empowered noch ontwikkeld als jij jezelf op flyers zet, dat de wereld instuurt waar elke Zayd en ‘Amr, Sjoerd en Aniel naar jou kan kijken.

Dit was ook niet de norm van jullie oma’s en moeders toen zij naar het Westen kwamen. Laat staan dat jullie opa’s en vaders daarmee akkoord zouden gaan, daar zij nog opgegroeid waren in de landen van al-‘Izza (eer) en hun ghīyrah zou het niet toestaan om de gedraging van de schaamteloze Westerse vrouw terug te zien bij hun vrouwelijke familieleden.

Onderschat de sterke en gevaarlijke invloed van deze Westerse liberale omgeving niet. Waar meisjes gedwongen worden tot gemixte scholing, waar zij al vanaf groep 6 moeten leren om presentaties te geven tegenover de groep. Waar het zorgzaam gecultiveerde jonge plantje van de islamitische opvoeding van ḥishmaa (schaamte, gêne, verlegenheid) meteen met wortel en al de grond uit gerukt wordt. Het wordt vervangen met een westers zaadje van verderf en zedeloosheid. Uiteindelijk gaat dit proces door en wordt dit zaadje in het middelbaar onderwijs verder bewaterd en gecultiveerd, om vervolgens in het hogere onderwijs tot bloei te komen en haar bittere vruchten te dragen, beschikbaar voor iedereen om te plukken.

Na 15+ jaar is de moslima een westers product geworden waar zij is ontdaan van haar schaamte voor mannen. Is zij instaat om in vlekkeloos Nederlands, met een PowerPoint of een Prezi haarzelf te presenteren. Dan komt de Shayṭān en fluistert haar in dat zij met al deze skills toch niet thuis moet gaan zitten!? Die moet je inzetten voor je carrière of nog beter! Voor de da’wah!! Ja zuster de Ummah heeft jou nodig!!! Wij faciliteren je wel via onze social media kanalen…

Nee zuster, dit is 🅽🅸🅴🆃 de weg van jullie oma’s en moeders, en al helemaal niet de weg van de moeders van de gelovigen – 𝘈𝘭𝘭𝘢̄𝘩’𝘴 𝘵𝘦𝘷𝘳𝘦𝘥𝘦𝘯𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘻𝘪𝘫 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘯. Titels zoals ‘ervaringsdeskundige’, ‘orthopedagoge’, ‘doctorandus’ en termen zoals ‘empowerment’, ‘mindfulness’ veranderen helemaal niets aan de werkelijkheden. En zullen je van geen enkele waarde zijn de Dag dat je in je graf zult liggen.

Beste mannen, wij zullen als eerste gevraagd worden over deze slechte ontwikkeling. Je kunt wel tientallen facebook posts plaatsen over mannelijkheid en leiderschap maar als je dan vervolgens de groepen in onze gemeenschap liked en steunt die dit normaliseringsproces in een rap tempo faciliteren, heb je weinig mannelijkheid en leiderschap laten zien. Practice what you preach, want dit normalizing’s proces gebeurt allemaal under our watch en ons toeziend oog.

Dus O moslimman doe niet mee aan dit verwesteringsproces. Verzet je hiertegen! Wat dus ook, het wellicht onpopulaire standpunt, inhoudt dat je de verschillende “dawah” groepen niet ondersteunt die dit willen normaliseren. Ze liken, promoten, of zelfs nog erger, jezelf eraan verbinden is meewerken in 𝘢𝘭-𝘪𝘵𝘩𝘮 𝘸𝘢 𝘢𝘭-‘𝘶𝘥𝘸𝘢𝘢𝘯 (zonde en overtreding)

وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

“…𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘪𝘫 𝘪𝘯 𝘷𝘳𝘰𝘰𝘮𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘨𝘰𝘥𝘷𝘳𝘦𝘻𝘦𝘯𝘥𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘣𝘪𝘫 𝘪𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦 𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘵𝘳𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘦𝘦𝘴𝘵 𝘎𝘰𝘥. 𝘎𝘰𝘥 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘢𝘧𝘴𝘵𝘳𝘢𝘧𝘧𝘪𝘯𝘨.”

al-Māʾidah 2

Adviseer dit soort stichtingen en groepen en als zij jouw advies niet accepteren dan verlaat je ze en stop je met het steunen van hen. Want voor je het weet zit jouw vrouw, zusje, dochter of nichtje straks ook op een flyer of achter een draaiende camera. Of misschien zit je zelfs zelf ook nog naast haar wanneer zij dit doet.

Moge Allaah de gemeenschap beschermen en standvastig houden in deze tijden van beproevingen, en moge Allaah de moslimmannen hun ‘Izza en Ghiyrah teruggeven.

Want zoals de grote ‘Umar – raḍiya Allaahu ‘anhu – zei:

نحن قوم أعزَّنا الله بالإسلام فمهما ابتغينا العزَّة في غيره أذلَّنا الله

“𝘈𝘭𝘭𝘢̄𝘩 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘰𝘯𝘴 𝘨𝘦𝘦̈𝘦𝘳𝘥 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘐𝘴𝘭𝘢̄𝘮 𝘥𝘶𝘴 𝘻𝘰𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘯 𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘻𝘰𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘯 𝘻𝘢𝘭 𝘈𝘭𝘭𝘢̄𝘩 𝘰𝘯𝘴 𝘦𝘯𝘬𝘦𝘭 𝘷𝘦𝘳𝘯𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯.”

🖋 Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf al-Indonesi

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*