Leestijd: < 1 minuut

Wie zijn wij, wat is onze dawah?

Sahieh Magazine heeft als doelstelling om de Islaam door te geven aan de Nederlandstalige moslim gemeenschap, met als belangrijk uitgangspunt dat dit doorgeven gebeurt op een betrouwbare en nauwkeurige wijze, en tevens zonder fanatisme voor personen of groepen. Wij wensen kennis over de Islaam door te geven op een wijze waarbij er rekening wordt gehouden met 14 eeuwen aan erfgoed die door de geleerden van de Islaam is achtergelaten voor de Oemmah. Zij hebben geen geld of bezittingen achtergelaten maar kennis en daarom worden de geleerden ook wel de erfgenamen van de Profeten genoemd.

De naam ‘Sahieh’ betekent zoiets als correct, authentiek en dit is onze maatstaf! In de enorme oceaan van kennis die is achtergelaten door de geleerden is het soms voor de algemene moslim een zoektocht waarbij men niet weet waar te beginnen, wat is betrouwbaar? Welke geleerden zijn er allemaal? Wat voor werken hebben zij achtergelaten? Vaak zijn de werken ook niet toegankelijk omdat ze niet vertaald zijn naar het Nederlands.

Wij willen graag een brug zijn voor de gemeenschap die behoeftig is aan kennis vanuit betrouwbare bronnen, conform een methodiek welke niet extreem is noch nalatig, kortom de Islaam gebaseerd op 14 eeuwen aan moslim geleerdheid!

Wij wensen u veel lees en luister plezier op onze site, moge het u profijt brengen! En moge Allaah het van ons accepteren.

Beheer Sahieh.nl